Kanker verziekt je Taal

Leerlingen in actie tegen ‘kanker’

Het was een mooi gezicht: 374 leerlingen in hetzelfde shirt. Een schooluniform? Nee. Leerlingen van het Zandvlietcollege in Den Haag besloten op deze manier te protesteren tegen het gebruik van het woord ‘kanker’ als scheldwoord. Zij kochten massaal een T-shirt met daarop de tekst ‘Kanker verziekt je taal’ en droegen dat vandaag naar school.
Enkele jaren terug startte een leerling uit Harderwijk de actie ‘kanker verziekt je taal’. Dit meisje had zelf kanker en stoorde zich er aan dat mensen deze ziekte regelmatig in hun taal gebruiken. De actie van Richelle werd ook bekend op het Zandvlietcollege in Den Haag, waar leerlingen massaal gehoor hebben gegeven aan de oproep van Richelle. Een overweldigende meerderheid van de schoolpopulatie heeft een shirt gekocht van de stichting Rilax, met daarop de tekst ’kanker verziekt je taal’.


Op woensdag 20 januari 2010 droegen alle leerlingen hun shirt naar school, waarmee zij herkenbaar waren als ambassadeur voor deze actie. Bij deze symbolische start waren de ouders van de inmiddels overleden Richelle aanwezig. Zij waren aanwezig om de cheque met het bijeen gebrachte bedrag (4301 euro) in ontvangst te nemen namens hun dochter. De leerlingen werden stil toen Menno Laurijsen, vader van Richelle, zei dat hij trots was dat zoveel leerlingen de boodschap van Richelle op deze manier voorzetten.
“Ik heb het shirt gekocht omdat ik het best wel belangrijk vindt. Zo wil ik helpen het woord ‘kanker’ uit de taal te laten verdwijnen”, aldus Paul Groen, leerling van het Zandvlietcollege.

We denken nog vaak terug aan deze actie! Wordt daarom ook vervolgd!


Christelijk lyceum Zandvliet |
Bezuidenhoutseweg 40 |
2594 AW Den Haag |
070-3851902 |
administratie@chrlyceumzandvliet.nl |
turk seks