Gastles van het Duitsland Instituut over de Duitse verkiezingen

Bericht geplaatst op: 13-9-2017

DIA-Wahlwagen: Duitsland Instituut brengt Bondsdagverkiezingen naar scholen 

 

Medewerkers van het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA) rijden met de ‘Wahlwagen’ in september langs verschillende scholen in Nederland en geven voorlichting over de Duitse Bondsdagverkiezingen, die ook voor Nederland van groot belang zijn. 

Op dinsdag 12 september deden ze Zandvliet aan voor een gastles aan 6VWO.

Welke politieke partijen zijn er in Duitsland? Hoe kun je die vergelijken met onze Nederlandse partijen? Welke thema’s bepalen de Bundestagswahl op 24 september? En welk partijprogramma spreekt de leerlingen het meest aan? Allemaal vragen die tijdens de gastles aan de orde kwamen. 

Medewerker Britt en stagiaire Julia gaven in het Duits eerst een introductie over de verkiezingen en de verschillende partijen. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag en moest ieder groepje een verkiezingsposter van een politieke partij ontwerpen. De poster van Jette, Kelly, Bart en Yvo met de rollende ogen van Angela Merkel was de winnaar. Zij dingen mee naar de landelijke hoofdprijs: een echt Duits diner! Ten slotte mochten de leerlingen zelf hun stem uitbrengen in de ’Wahlwagen’. De uitslagen worden achteraf online bekend gemaakt. 

Het Duitsland Instituut wil met dit project niet alleen de kennis over het hedendaagse Duitsland vergroten, maar ook het politieke bewustzijn van de leerlingen stimuleren. 

Volgens 6VWO is dit gelukt, zij vonden het een leuke en leerzame les.

K. Hendriks, docente Duits

Foto's in het fotoalbumTerug

Christelijk lyceum Zandvliet |
Bezuidenhoutseweg 40 |
2594 AW Den Haag |
070-3851902 |
administratie@chrlyceumzandvliet.nl |
turk seks