Sport op Zandvliet

Ook na schooltijd zijn we op Zandvliet met verschillende sporten in teamverband actief. Om in verschillende wedstrijden tegen andere scholen een goede prestatie neer te zetten, wordt er regelmatig getraind. Motto: "Wie niet traint, speelt niet!" In de wedstrijden komen zo hoofdzakelijk de meest gemotiveerde leerlingen aan spelen toe.

De animo voor deze naschoolse sport is zo groot dat we soms meerdere teams kunnen formeren en dat voor sommige wedstrijden zelfs wordt geselecteerd. We vinden echter dat dit niet altijd de bedoeling moet zijn. Soms is het leuk het beste schoolteam op te stellen, een andere keer is dat misschien minder belangrijk.

Vanzelfsprekend overtreffen de trainingen en de wedstrijden het niveau dat we kunnen halen in de lessen. Reden te meer voor veel leerlingen dus om juist na schooltijd nog op en voor Zandvliet actief te zijn.

Zowel in Leidschendam/Voorburg als in Den Haag doen we met bijna alle schoolsporttoernooien mee.

Internationaal toernooi

We organiseren al sinds 2009 een groot Internationaal toernooi samen met Hofstad Lyceum. 8 jongens en 8 meisjes van onze school worden jaarlijks uitgenodigd hieraan mee te doen. We worden nu ook gevraagd om bij de buitenlandse deelnemende scholen te gast te zijn. Dit jaar was dit in Madrid bij Colegio San Viator. Op Zandvliet Insta zijn foto's en filmpjes te zien van deze belevenis. En ze hadden een website voor het thuisfront om e.e.a. te volgen.