Berichtgeving Coronavirus (update vrijdag 3 april)

Bericht van vrijdag 3 april

Brief van onze rector.

-------------------------------------------------------------------------------------
Oudere berichten:

Bericht van dinsdag 24 maart

Centrale examens afgelast!!

Bericht van vrijdag 20 maart

De ontwikkelingen op school. Brief van onze rector.

Informatiebrief examenleerlingen.

Bericht van woensdagavond 18 maart

De eerste online lesdag hebben we achter de rug. We hebben al veel positieve reacties gehad. Natuurlijk zijn er ook opstartproblemen. Duidelijk is dat we hier met z'n allen steeds handiger in worden.

De FAQ site laat een aantal nieuwe antwoorden op gestelde vragen zien. Misschien handig daar af en toe even op te kijken. Specifiek voor examenklassen is er een aparte pagina gemaakt.

Bericht van maandagavond 16 maart

Dhr. Verhagen heeft een site aangemaakt met zgn. Frequently Asked Questions (FAQ). https://sites.google.com/chrlyceumzandvliet.nl/faq

Bericht van zondagavond 15 maart (22.15u)

Hierbij de brief die ook naar de schoolmail van de leerlingen van Zandvliet gestuurd is.

Bericht van zondagavond 15 maart:

Vanzelfsprekend is onze schoolleiding na de berichten van vandaag aan het inschatten/beoordelen wat de directe gevolgen zijn voor (het onderwijs op) Zandvliet. Aan officiële berichtgeving wordt gewerkt. Alle informatie zal z.s.m. beschikbaar komen op deze pagina. Voor leerlingen is het verstandig meerdere keren per dag de schoolmail op nieuwe berichten te controleren.

Bericht van donderdagavond 12 maart:

Donderdagmiddag 12 maart heeft het kabinet een persconferentie gegeven waarin aanvullende maatregelen zijn aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus, die per direct ingaan:

· Blijf thuis bij griepverschijnselen; heb je een neusverkoudheid, last van hoesten of koorts, blijf thuis. Mijd in dit geval ook sociale contacten.

· Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast.

· Beperk je bezoek aan ouderen met verminderde weerstand. Heb je zelf te maken met een verminderde weerstand, vermijd dan reizen met het openbaar vervoer.

· Werk – indien het werk dit toelaat – zoveel mogelijk thuis of spreid de werktijden.

Lucas Onderwijs volgt de richtlijnen van het RIVM.

Wat betekent dit voor de school?

Scholen – inclusief kantine – worden niet gesloten en reguliere onderwijsactiviteiten gaan gewoon door. Als overweging geeft minister-president Rutte aan, dat sluiting van scholen op dit moment niet bijdraagt aan de bestrijding van het virus; jongeren vallen niet in de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zou de maatschappelijke impact van een dergelijke beslissing te groot zijn.

Activiteiten buiten het reguliere rooster met meer dan 100 ouders en/of leerlingen worden afgelast of tot nader order opgeschort. Denk hierbij aan reizen, sportdagen/-activiteiten, toneelvoorstellingen, tafeltjes-/ouderavonden, projectpresentaties of grote personeelsvergaderingen.

Actuele ontwikkelingen

Wij houden u via deze website op de hoogte van de actuele ontwikkelingen. Houd deze daarom in de gaten.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met de rector, G.A. den Heijer, via de mail hjr@chrlyceumzandvliet.nl of via het telefoonnummer van de school 070-3851902.

Vrijdag 13 maart rond 17.00 uur worden vragen beantwoord op de website van het ministerie van Onderwijs.

Hieronder het bericht van 6 maart j.l.:

INFORMATIE BESMETTINGSRISICO CORONAVIRUS

Op Zandvliet zijn op dit moment géén besmettingen van leerlingen of medewerkers met het coronavirus. Leerlingen kunnen dus gewoon naar school.

We volgen de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dat betekent dat we extra aandacht besteden aan hygiëne, en dat we alert zijn op gezondheidsklachten van leerlingen en medewerkers. Ook houden we nauw contact met andere organisaties die mede ons gebouw gebruiken.

In de school gelden de door de RIVM voorgeschreven basis hygiëneregels te  weten,

Was je handen regelmatig met zeep
Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
Gebruik papieren zakdoekjes
We vragen u als ouder om de gezondheid van uw kind goed in de gaten te blijven houden en de adviezen van het RIVM en de GGD op te volgen. We vragen u ook om de school op de hoogte te brengen als er sprake van is dat uw kind door de GGD getest wordt op het coronavirus.

Mocht een leerling of medewerker positief worden getest op het coronavirus, dan zal de school u hiervan direct op de hoogte brengen. We geven dan uiteraard ook aan hoe we handelen en of uw kind naar school kan komen.

Op onze website staat de meest actuele informatie over de situatie op onze school. Houd deze dus goed in de gaten. Voor algemene vragen over het coronavirus heeft het RIVM telefoonnummer 0800-1351 opengesteld. Voor specifieke vragen aan de school kunt u contact opnemen met de rector G.A. den Heijer via de mail hjr@chrlyceumzandvliet.nl of via het algemeen nummer van Zandvliet.

Meer info kunt u vinden op onderstaande websites.

• corona